måndag 7 december 2009

Bulllbak och bio!

I går bakade jag och Sanna bullar.
Hon ville att vi skulle baka "Farmors goda bullar".
Alltså "Rimbobullar".
Det var första gången jag bakade dom.
Sanna ringde upp sin farmor och fick receptet.
Sagt och gjort...
Det gick så där... ;)
Jag tyckte det var lite svårt att få dom i samma storlek.
För det blev en viss skillnad mellan den minsta och den största.












Men goda blev dom.










Det blev även arbete i tvättstugan.
Som vanligt!
Kläder skulle tvättas,hängas upp,vika,tumla...ja,ni vet ;)
Till middag lagade jag kyckling med rotfrukter och julmust sås.
(Blev så nyfiken på den maträtten förra veckan,då Pernilla Wahlgren lagade den.)










Det var jätte gott,mycket ingefära var det :)...men gott.

Klockan åtta åkte vi in till stan med våra älskade vänner för att se på.........













Just det...."Luftslottet som sprängdes"
Fy greven viken bra film.
Inte lika rå som den första, men jädrar vad bra den var.

I dag ska jag gå på stan för att köpa lite julklappar.
Och i kväll ska jag jobba.....
(som om jag inte gjorde det i går, men i kväll ska jag jobba på min arbetsplats :))

See You!♥

27 kommentarer:

Miruschka sa...

Storleken har som sagt ingen betydelse, och bullarna ser väldigt goda ut. Lycka till med julklapparna och ha det bra på jobbet/kram

♥ Carina ♥ sa...

Nä, storleken har ingen betydelse. Dom får vara hur stor som helst :)
Tack för i går, lite svårt att sitta och surra bara...(det är ju vi bra på) men det får vi ta igen en annan dag :)
Lycka till med julklapps köpen.
Kraaaam

lillaMy sa...

Bullarna såg riktigt goda ut även om storleken skiljer sig något.Visst var den bra men jag säger som du ettan är vassare.Kram och ha nu en bra måndag.

floosan sa...

Huvudsaken är att de blir goda, och de såg otroligt goda ut.

Hoppas du får en toppen start på dagen!

Majken sa...

Mums vilka bullar... Sånna gillar jag.. & storleken har ju ingen betydelse jue ;)

Tänkte på det du skrev om studsmattan.. Självklart hoppar man om man lyfter sig hela 10cm.. :D

Ha en bra måndag!
KRAM

Lotta sa...

Hihi, ja du storleken har väl en viss betydelse i alla fall, eller?
Filmen ska jag också se så småningom eftersom jag sett dom två första.
Kramiz!

Ama de casa sa...

Vad goda bullarna såg ut :-)
Kram

Elin - Ett hus till oss sa...

Wow så gott! Både den största och den minsta var jättefina tycker jag :)

Jag önskar dig en mysig kväll, Kram Elin!

Mia64 sa...

Bullarna såg goda ut, du har verkligen varit i farten.Ha en bra kväll/Kram

Susanne P sa...

En bulle till mej.(den stora!)
En bulle till lillasyster.(den lilla!)

Och du, jag tror inte du skulle tordas avslöja slutet på filmen...och slutar filmen så då kommer jag att vara lika långsur som du är! (men "hon" kan ju vara vilkensomhelst i filmen...)
Kram
Syster

Stattinskan sa...

... hon gjorde en god gratäng i går också :-) Kramar

Niklas C sa...

Svar: Haha precis, det är ju inte så bra att råka klottra på något viktigt papper...

Kram

Lotta sa...

Skön kväll önskar Lotta!

cecce sa...

Just de bullarna bakade alltid min mormor. Sen har jag bakat dem, men lyckas aldrig få dem lika bra. Men goda är de!!!

Filmen har jag tyvärr inte sett ännu...men jag vill!!!

Ha så bra på jobbet!
kramar

Niklas C sa...

Svar: Jag förstår inte hur Tove kunde åka ut före Calle.. Men nu MÅSTE Erik vinna...

Kram

Sussi sa...

Å vad goda bullarna såg ut!

Jag ligger rejält efter när det gäller dom där filmerna.. Jag har bara sett första än!

Hoppas du får en riktigt bra kväll
Kramisar

Nette sa...

Åh vilka underbara bullar! Jag tycker de ser ut som om de skulle sitta finfint i min mage! Kul att du gillade Luftslottet! Jag sa ju det! :-)

Jag har en liten omröstning på min blogg, jag ska välja glasögon. Kom gärna in och rösta så att jag kan välja någon gång! Och dina bloggläsare är såklart också välkomna med röster och kommentarer, jag behöver all hjälp jag kan få och dina läsare är bra på att kommentera! :-)

Kram
Nette

Nette sa...

Ps. Jag har länkat till din blogg ifrån min, hoppas det är ok! :-)

Kram
Nette

Camilliondollar Baby sa...

De såg gott ut! Hoppas julkappsshoppingen gick bra. Själv blir det att shoppa alla julklappar lördagen innan jul.

Kram

annas perssonliga sa...

Hej!
Förstod att det var den du skulle se. jag blev smått besviken igår när vi såg den andra filmen...kommer inte i närheten av hur bra boken var.

Fina bullar trots varierad storlek :)

kram

Niklas C sa...

Svar: Ja precis... Heja Erik!

Ha det bra du med =)

Kram

soffie sa...

mums va goda de ser ut!
Å va bra att även 3an va bra ser fram emot att kolla in den,
kram

Camillasrum sa...

Åhh, jag vill också se den filmen...:-) snart, hoppas jag! Sov gott, kram!

floosan sa...

tack! jo ganska mycket åkte ner i magen hihi

Pjoltas sa...

Schyssta bullar! Pjoltas har inte ens sett 2:an ännu!
;/

Stattinskan sa...

Här kommer en lång kommentar med tips på

Auberginegratäng med krispig mozzarellatopping ... för disktrasor var ingen höjdare ;-D

Färdigt på: 1 tim 30 min
Ingredienser
Tomatsås
2 2 st gul lök, finhackad
3 3 st vitlöksklyftor, tunt skivade
2 2 tsk torkad oregano
1.5 1.5 kg tomater, skållade och skalade, grovt hackade
2 2 tsk havssalt
2 2 tsk svartpeppar
2 2 tsk vinäger
1 1 st kruka basilika, grovt hackad
Aubergine”plattor”
3 3 st aubergines, stora, skivade
1 1 tsk salt
Olivolja
300 300 g parmesanost, riven
Topping
0.5 0.5 st limpa grekiskt lantbröd eller annat vitt bröd (inte purfärskt) rivet till smulor
300 300 g buffelmozzarella, hackad
1 1 st kruka färsk oregano, grovt hackad
1 1 msk olivolja

Gör så här
1. Sätt ugnen på 300 grader (grill).

2. Skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Strö på lite salt och låt dem stå. Riv parmesanen.

3. Tomatsås
Skär ett kryss på varje tomat. Lägg dem i kokande vatten till skinnet börjar lossna. Lägg då över dem i en skål med kallt vatten.

4. Låt dem ligga i ett par minuter tills de har svalnat. Ta upp dem och dra av skalet. Hacka tomaterna grovt.

5. Fräs lök, vitlök och torkad oregano i en kastrull i ca 10 minuter till löken är mjuk.

6. Tillsätt de hackade tomaterna och låt sjuda under lock i ca 15 minuter.

7. Badda bort vätskan från aubergineskivorna och lägg dem på en plåt. Grilla dem i ugnen i ca 5 minuter till de har en gyllenbrun färg. Dra ner ugnen till 190 grader.

8. Smaka av tomatsåsen med salt, svartpeppar, vinäger och färsk basilika.

9. Häll ett tunt lager av tomatsås i botten på en ugnsfast form. Strö över ett lager riven parmesanost och lägg därefter ett lager aubergineskivor. Upprepa detta till ingredienserna är slut.

10. Topping
Lägg brödsmulorna, mozzarellan och den färska oreganon i en bunke.

11. Ringla över olivolja och blanda runt.

12. Bred ut toppingen över gratängen och grädda i ugnen i 30 minuter till det bubblar ordentligt och gratängen har en fin gyllenbrun färg.

HAHAHAHA, jag hade kunnat skicka länken men det var roligare att skicka en "irriterande" låååååång kommentar.
KRAMAR

Dansbandsfrun sa...

Åh...vad ska man göra för att få receptet på dom bullarna? (kan naken bada i januari om du vill) =) Gud vilka godingar...(även om jag ska börja mitt nya liv på måndag kan det ju inte skada att ha sånna hemma "om det kommer någon" hihi kram