För en tag sedan bakade jag en lavendelsockerkaka.
Otroligt god!
Tänkte att jag bara måste få dela med mig av receptet.
Ingredienser:
Lavendelsockerlag:
1 dl strösocker
¾ dl vatten
2-3 msk torkad lavendel
Sockerkaka:
150 g smör
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vispgrädde
4 äggvitor
1 dl strösocker
¾ dl vatten
2-3 msk torkad lavendel
Sockerkaka:
150 g smör
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vispgrädde
4 äggvitor
Gör så här
Blanda alla ingredienser till lavendelsockerlagen i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda sakta i 3-4 min.
Låt svalna i minst 30 min och sila sedan av lavendeln.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Smält smöret och rör ner sockret och lavendelsockerlagen.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med grädden och äggvitorna. Äggvitorna behöver inte vispas.
Bli inte orolig om smeten blir oaptitligt grön, det händer ibland på grund av lavendeln, men färgen försvinner när kakan gräddas.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175º i ca 45 min.
Låt svalna och lossa kakan ur formen.
Dekoreragärna med färsk lavendel.
Och för att förtydliga detta recept till Ama: Det går inte med vilken Lavendel som helst.
Det måste vara Lavendel Lavendel ;)
See You! ♥
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Smält smöret och rör ner sockret och lavendelsockerlagen.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med grädden och äggvitorna. Äggvitorna behöver inte vispas.
Bli inte orolig om smeten blir oaptitligt grön, det händer ibland på grund av lavendeln, men färgen försvinner när kakan gräddas.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175º i ca 45 min.
Låt svalna och lossa kakan ur formen.
Dekorera
Och för att förtydliga detta recept till Ama: Det går inte med vilken Lavendel som helst.
Det måste vara Lavendel Lavendel ;)
See You! ♥
21 kommentarer:
Tack för receptet :-) Kanske ska jag torka lite lavendel och testa...
Kram och trevlig helg!
Mums! Jag köpte hem en påse torkad lavendel för ett tag sedan men inte använt den. Det är kanske hög tid nu!
Smakar alltid bra med något till kaffet.
Kram
Vi har massor med lavendel ute i rabatten, borde prova!
Grönt är skönt men det var allt tur att du hade med den upplysningen.
Spännande med lavendel i bakning det har jag aldrig provat. Då får jag först torka lite lavendel som jag har i rabatten,eller köpa färdigtorkad..**
Kul upplysning till Ama,hehe..lavendel,lavendel ska det vara,OBS..
Kramiz♥
Haha! Tack för upplysningen :-)
Men jag undrar bara en sak... Det där konstiga som ligger oppanpå kakan - vad är det?
:-)
älskar en god sockerkaka :) aldrig testat lavendel förrut
Jösses, en AMA-kaka! Den stackarn är ju inte på plats och kan smaka! :( Kram
De lät spännande :)
Aldrig vågat testa lavendelsockerkaka, men jag litar på dig så jag ska absolut testa receptet.
Bara ordet "lavendelsockerkaka" är ju så ljuvligt vackert!
Kram M.E
Ytterligare ett recept som hamnar i min mapp på bokhyllan för framtida bruk :)
Tack och ha en fin helg.
Mmm..så gott. BAkade en lavendelsockerkaka för många år sedan. Snart dags igen. Tack för inspiration och recept!
Kram Cecce
Mmm..så gott. BAkade en lavendelsockerkaka för många år sedan. Snart dags igen. Tack för inspiration och recept!
Kram Cecce
Smaskens! Nä, Amas lavendlar ger nog inte alltid rätt smak...
Tack för receptet! Ha en fin lördag! Kramiz
Mums ! Kan riktigt föreställa smaken.
Tyvärr får jag inte äta sånt (eller bara pyttelite. gissa hur mycket jag har fuskat sista halvåret ,phu så nu är det strikt diet för min diabetes)
Kram
Det riktigt doftar ända hit. Mmmm...
Ha haa jag kan riktigt se Ama baka kaka på en stockors eller så :-D
Kraaam
Så vacker & säkert alldeles fantastisk gotti :)
Tack för Recveptet/Kram
Tack för receptet :-)
Vilken spännande smakkombination :-)
Ha en fin måndag!
Kram
åå va gott:D
Åh så gott det ser :)
Skicka en kommentar