Nu har jag tre underbara lediga dagar att se framemot.
Och soliga dagar,får jag hoppas :)
Måndagen börjar bra.
Sol på klarblå himmel.
Det är dock bara 11 grader ute, men senare idag kan jag lova att bikinin åker på.
Och nu när jag har "helg".... vad kan man bättre göra då, än att baka världens godaste paj.
Hur j***a god som helst!
- Botten
- 80 g smör
- 13 digestivekex
- Pannacotta
- 3 gelatinblad
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 250 g färska eller tinade hallon
- 200 g philadelphiaost
- Garnering
- färska hallon
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.
En perfekt efterrätt.
Ät och njut!
See You!♥