måndag 22 mars 2010

Recept!

Ananaspaj

Ingredienser
Portioner: 6-8

150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas


Gör så här
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.


Fylld kyckling.
Ingredienser till Kycklingfiléer fyllda med mozarrella och soltorkade tomater:
4 port.

* 4 kycklingfiléer
* 150 g mozzarella skuren i 8 skivor
* 8 soltorkade tomater i olja
* 0,5 tsk salt
* 4 krm vitpeppar
* 2 msk olivolja till stekning
* tandpetare
* 3 burkar creme fraiche med kantarellsmak.

Så här lagar du Kycklingfiléer fyllda med mozarrella och soltorkade tomater:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär en ficka i varje kycklingfile och pilla in 2 skivor mozzarella och 2 soltorkade tomater i varje. Sätt ihop med tandpetare.
Krydda kycklingen.
Häll oljan i en ugnsfast form.
Ugnstek de fyllda kycklingfiléerna i 20 minuter(eller till kycklingen är klar) i ugnen på 175 grader.
Ta ut och låt de fyllda kycklingfiléerna vila i 5 min och skär sen i skivor och lägg kycklingen i en ren ugnsfast form.
Glöm inte att ta bort ALLA tandpetare ;)
Värm creme fraichen i en kastrull.
Häll den varma crema fraichen över kycklingen.

Smaklig måltid!

1 kommentar:

gunsan sa...

Gööööööta Petter vad gott, tack snälla, en heldag blir det alltså i helgen;)))
Kramizzzzz