onsdag 6 november 2013

Gräddädelost sås

Som jag sa i ett tidigare inlägg skulle jag bjuda på ett recept på en kanongod ädelost sås.

Man tar:
2 dl crème fraiche
2 dl lätt crème fraiche
1 hönsbuljong
1 pressad vitlöksklyfta
1 Kvibille gräddädelsot 140 g. 

Värm allt i en kastrull och vispa tills osten är helt smält. Servera såsen tillsammans med stekt kyckling och pasta eller ugnspotatis.

Sist men inte minst....Njuuut!

See You

24 kommentarer:

  1. Den var så god den där såsen!
    Men?... men? När ska honungsbuljongen i? ;)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Haha!
    Carina tog min kommentar! ;)

    Men den var supergod!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Låter gott, ska nog testa det till helgen.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Lät himla gott, alltså. Men jag undrar också över honungsbuljongen?
    :-D

    SvaraRadera
  5. den måste man prova,tack för tipset ,,

    SvaraRadera
  6. Den låter väldigt god :-) Kommer nog att testas redan på lördag!

    Men menade du inte honungsbuljong ;-)

    Ha, ha, vilket tjatande :-)



    Kram

    SvaraRadera
  7. Mums mums, den lät himla smarrig! Trots att den inte innehöll nån honungsbuljong... ;)

    God morgon!

    SvaraRadera
  8. MUMS så gott!
    Det ska jag ha till helgen!!

    Tack & kraaam

    SvaraRadera
  9. låter gott :)
    det påminner mig om när jag hörde ett reportage från en marknad, reportern frågade en karl om han inhandlat något på marknaden och karlen svarar: ja, Kvillebille-ost
    du förstår nog att vi skrattade så att vi kiknade
    kramar

    SvaraRadera
  10. Enkelt att göra och verkar smaka gott :) Tack!

    Kram

    SvaraRadera
  11. Jag undrar mest varför det ska vara 2 dl lätt cremefraich & 2 dl cremefraich? Smakar samma & uppför sig samma i grytan... Men du tänker kanske på oss så att vi inte blir för tjocka ;-)

    Ädelostsås är supergott :-)

    Ha en fin dag!
    kram

    SvaraRadera
  12. Låter smarrigt det där. Ska nog testas framöver :)
    Kramen♥

    SvaraRadera
  13. MEN det låter inte så omöjligt att göra!?!?
    Ska nog skriva av receptet och chocka nån nån gång.
    Men var hade du honungsbuljongen?

    SvaraRadera
  14. MUMS!!! :-P
    sv:
    Ja, så är det. Det är det som kallas livet.

    SvaraRadera
  15. Ja, det var ju det där med honungsbuljongen... Var är den :-)??

    Kram!

    SvaraRadera
  16. Gott! Vi ska äta ädelost i kväll, fast då till pepparkakorna & glöggen! Kram!

    SvaraRadera
  17. Tack för det, låter riktigt mumsigt.
    Trevlig kväll.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  18. Ser gott ut det där! Tackar för receptet, kram Suss

    SvaraRadera
  19. harkel...jo jag undrar
    VARFÖR har bara vissa på smakat din sås? orättvist väl :) men den var säkert godare än godast...ska testa vid tillfälle.

    Kramiz

    SvaraRadera
  20. Min man älskar allt med ädelost, så det måste ju bli den såsen måste ju bli en höjdare på söndag när det är farsdag! Tack för det receptet!
    Kram M.E

    SvaraRadera
  21. Lät himla gott det, tack för receptet,:)

    SvaraRadera