måndag 7 december 2009

Bulllbak och bio!

I går bakade jag och Sanna bullar.
Hon ville att vi skulle baka "Farmors goda bullar".
Alltså "Rimbobullar".
Det var första gången jag bakade dom.
Sanna ringde upp sin farmor och fick receptet.
Sagt och gjort...
Det gick så där... ;)
Jag tyckte det var lite svårt att få dom i samma storlek.
För det blev en viss skillnad mellan den minsta och den största.












Men goda blev dom.










Det blev även arbete i tvättstugan.
Som vanligt!
Kläder skulle tvättas,hängas upp,vika,tumla...ja,ni vet ;)
Till middag lagade jag kyckling med rotfrukter och julmust sås.
(Blev så nyfiken på den maträtten förra veckan,då Pernilla Wahlgren lagade den.)










Det var jätte gott,mycket ingefära var det :)...men gott.

Klockan åtta åkte vi in till stan med våra älskade vänner för att se på.........













Just det...."Luftslottet som sprängdes"
Fy greven viken bra film.
Inte lika rå som den första, men jädrar vad bra den var.

I dag ska jag gå på stan för att köpa lite julklappar.
Och i kväll ska jag jobba.....
(som om jag inte gjorde det i går, men i kväll ska jag jobba på min arbetsplats :))

See You!♥

27 kommentarer:

  1. Storleken har som sagt ingen betydelse, och bullarna ser väldigt goda ut. Lycka till med julklapparna och ha det bra på jobbet/kram

    SvaraRadera
  2. Nä, storleken har ingen betydelse. Dom får vara hur stor som helst :)
    Tack för i går, lite svårt att sitta och surra bara...(det är ju vi bra på) men det får vi ta igen en annan dag :)
    Lycka till med julklapps köpen.
    Kraaaam

    SvaraRadera
  3. Bullarna såg riktigt goda ut även om storleken skiljer sig något.Visst var den bra men jag säger som du ettan är vassare.Kram och ha nu en bra måndag.

    SvaraRadera
  4. Huvudsaken är att de blir goda, och de såg otroligt goda ut.

    Hoppas du får en toppen start på dagen!

    SvaraRadera
  5. Mums vilka bullar... Sånna gillar jag.. & storleken har ju ingen betydelse jue ;)

    Tänkte på det du skrev om studsmattan.. Självklart hoppar man om man lyfter sig hela 10cm.. :D

    Ha en bra måndag!
    KRAM

    SvaraRadera
  6. Hihi, ja du storleken har väl en viss betydelse i alla fall, eller?
    Filmen ska jag också se så småningom eftersom jag sett dom två första.
    Kramiz!

    SvaraRadera
  7. Vad goda bullarna såg ut :-)
    Kram

    SvaraRadera
  8. Wow så gott! Både den största och den minsta var jättefina tycker jag :)

    Jag önskar dig en mysig kväll, Kram Elin!

    SvaraRadera
  9. Bullarna såg goda ut, du har verkligen varit i farten.Ha en bra kväll/Kram

    SvaraRadera
  10. En bulle till mej.(den stora!)
    En bulle till lillasyster.(den lilla!)

    Och du, jag tror inte du skulle tordas avslöja slutet på filmen...och slutar filmen så då kommer jag att vara lika långsur som du är! (men "hon" kan ju vara vilkensomhelst i filmen...)
    Kram
    Syster

    SvaraRadera
  11. ... hon gjorde en god gratäng i går också :-) Kramar

    SvaraRadera
  12. Svar: Haha precis, det är ju inte så bra att råka klottra på något viktigt papper...

    Kram

    SvaraRadera
  13. Just de bullarna bakade alltid min mormor. Sen har jag bakat dem, men lyckas aldrig få dem lika bra. Men goda är de!!!

    Filmen har jag tyvärr inte sett ännu...men jag vill!!!

    Ha så bra på jobbet!
    kramar

    SvaraRadera
  14. Svar: Jag förstår inte hur Tove kunde åka ut före Calle.. Men nu MÅSTE Erik vinna...

    Kram

    SvaraRadera
  15. Å vad goda bullarna såg ut!

    Jag ligger rejält efter när det gäller dom där filmerna.. Jag har bara sett första än!

    Hoppas du får en riktigt bra kväll
    Kramisar

    SvaraRadera
  16. Åh vilka underbara bullar! Jag tycker de ser ut som om de skulle sitta finfint i min mage! Kul att du gillade Luftslottet! Jag sa ju det! :-)

    Jag har en liten omröstning på min blogg, jag ska välja glasögon. Kom gärna in och rösta så att jag kan välja någon gång! Och dina bloggläsare är såklart också välkomna med röster och kommentarer, jag behöver all hjälp jag kan få och dina läsare är bra på att kommentera! :-)

    Kram
    Nette

    SvaraRadera
  17. Ps. Jag har länkat till din blogg ifrån min, hoppas det är ok! :-)

    Kram
    Nette

    SvaraRadera
  18. De såg gott ut! Hoppas julkappsshoppingen gick bra. Själv blir det att shoppa alla julklappar lördagen innan jul.

    Kram

    SvaraRadera
  19. Hej!
    Förstod att det var den du skulle se. jag blev smått besviken igår när vi såg den andra filmen...kommer inte i närheten av hur bra boken var.

    Fina bullar trots varierad storlek :)

    kram

    SvaraRadera
  20. Svar: Ja precis... Heja Erik!

    Ha det bra du med =)

    Kram

    SvaraRadera
  21. mums va goda de ser ut!
    Å va bra att även 3an va bra ser fram emot att kolla in den,
    kram

    SvaraRadera
  22. Åhh, jag vill också se den filmen...:-) snart, hoppas jag! Sov gott, kram!

    SvaraRadera
  23. tack! jo ganska mycket åkte ner i magen hihi

    SvaraRadera
  24. Schyssta bullar! Pjoltas har inte ens sett 2:an ännu!
    ;/

    SvaraRadera
  25. Här kommer en lång kommentar med tips på

    Auberginegratäng med krispig mozzarellatopping ... för disktrasor var ingen höjdare ;-D

    Färdigt på: 1 tim 30 min
    Ingredienser
    Tomatsås
    2 2 st gul lök, finhackad
    3 3 st vitlöksklyftor, tunt skivade
    2 2 tsk torkad oregano
    1.5 1.5 kg tomater, skållade och skalade, grovt hackade
    2 2 tsk havssalt
    2 2 tsk svartpeppar
    2 2 tsk vinäger
    1 1 st kruka basilika, grovt hackad
    Aubergine”plattor”
    3 3 st aubergines, stora, skivade
    1 1 tsk salt
    Olivolja
    300 300 g parmesanost, riven
    Topping
    0.5 0.5 st limpa grekiskt lantbröd eller annat vitt bröd (inte purfärskt) rivet till smulor
    300 300 g buffelmozzarella, hackad
    1 1 st kruka färsk oregano, grovt hackad
    1 1 msk olivolja

    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 300 grader (grill).

    2. Skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Strö på lite salt och låt dem stå. Riv parmesanen.

    3. Tomatsås
    Skär ett kryss på varje tomat. Lägg dem i kokande vatten till skinnet börjar lossna. Lägg då över dem i en skål med kallt vatten.

    4. Låt dem ligga i ett par minuter tills de har svalnat. Ta upp dem och dra av skalet. Hacka tomaterna grovt.

    5. Fräs lök, vitlök och torkad oregano i en kastrull i ca 10 minuter till löken är mjuk.

    6. Tillsätt de hackade tomaterna och låt sjuda under lock i ca 15 minuter.

    7. Badda bort vätskan från aubergineskivorna och lägg dem på en plåt. Grilla dem i ugnen i ca 5 minuter till de har en gyllenbrun färg. Dra ner ugnen till 190 grader.

    8. Smaka av tomatsåsen med salt, svartpeppar, vinäger och färsk basilika.

    9. Häll ett tunt lager av tomatsås i botten på en ugnsfast form. Strö över ett lager riven parmesanost och lägg därefter ett lager aubergineskivor. Upprepa detta till ingredienserna är slut.

    10. Topping
    Lägg brödsmulorna, mozzarellan och den färska oreganon i en bunke.

    11. Ringla över olivolja och blanda runt.

    12. Bred ut toppingen över gratängen och grädda i ugnen i 30 minuter till det bubblar ordentligt och gratängen har en fin gyllenbrun färg.

    HAHAHAHA, jag hade kunnat skicka länken men det var roligare att skicka en "irriterande" låååååång kommentar.
    KRAMAR

    SvaraRadera
  26. Åh...vad ska man göra för att få receptet på dom bullarna? (kan naken bada i januari om du vill) =) Gud vilka godingar...(även om jag ska börja mitt nya liv på måndag kan det ju inte skada att ha sånna hemma "om det kommer någon" hihi kram

    SvaraRadera